Organisera projekt
Håll projekt i mappar, byt namn på, flytta, kopiera och slå ihop dem, återanvänd en uppsättning som mall och radera eller återställ projekt från papperskorgen.
När projekten hopar sig håller mappar ordning på dem, mallar sparar dig från att sätta upp samma slags jobb igen och papperskorgen gör ett raderat projekt möjligt att få tillbaka. Allt här sker på sidan Projekt, oftast från ett projekts -meny.
Mappar#
För att skapa en mapp trycker du på den runda -knappen i det nedre högra hörnet, väljer , skriver dess Mappnamn och trycker på Spara. Den skapas i den mapp du befinner dig i, så mappar kan innehålla andra mappar.
Klicka på en mapp för att öppna den. Sökvägen överst på sidan (Projekt › mapp › undermapp) tar dig tillbaka en nivå. Längre ned visar den bara toppen, mappen ovanför och den du är i, med mapparna däremellan bakom . När du har mappar öppnar (Visa mappträd) en panel med alla som ett träd; Alla projekt överst i den lämnar alla mappar.
En mapps -meny har , Dela, och . En mapp som delas med andra visar i stället för : se dela mappar.
Flytta projekt och mappar#
- Öppna projektets (eller mappens) -meny och välj .
- I Flytta till klickar du på en mapp för att gå in i den, eller på för att gå upp en nivå.
- Tryck på Flytta hit.
På en dator kan du också dra ett projekt eller en mapp till en mapp, eller till ett namn i mappsökvägen överst på sidan (Projekt är den översta nivån).
Att flytta en mapp flyttar allt i den. Att flytta in i en delad mapp delar projektet med mappens medlemmar; se dela mappar.
Byt namn på ett projekt#
Välj i projektets meny, ändra dess Projekttitel eller Beskrivning och tryck på Spara.
Duplicera ett projekt#
frågar efter ett namn och gör sedan en fullständig kopia av projektet i samma mapp: dess former, foton, grupper, kommentarer och kartlager, dess åtkomstnivå, om kommentarer är på, dess standardprodukt och dess skattesats. Kopian är din, med egna kopior av fotona och lagerfilerna, så att originalet kan raderas utan att kopian förlorar något. Den börjar utan andra medlemmar, förutom medlemmarna i en delad mapp som den ligger i. Kopian av ett Open Guest-projekt förblir Open Guest bara när du har planen Open Guest; annars börjar den som Privat.
Mallar#
En mall är ett helt projekt som sparats som utgångspunkt: dess former, platser, grupper, foton, kommentarer och kartlager, med dess åtkomstnivå, kommentarsinställning, standardprodukt och skattesats. Använd en när varje jobb börjar på samma sätt.
- För att göra en väljer du i ett projekts meny, ger den ett namn och trycker på Spara. En fullständig kopia hamnar bland dina mallar; projektet självt förblir som det är.
- För att se dina mallar väljer du i -menyn överst på sidan.
- För att starta ett projekt från en trycker du på den runda -knappen, väljer och väljer mallen, eller väljer i mallens meny. Ge det nya projektet ett namn och tryck på Spara. Det skapas i den mapp du befinner dig i.
- gör en mall till ett vanligt projekt igen. Bara projektets ägare kan göra det.
Mallar hålls utanför din projektlista tills du öppnar . Tryck på Tillbaka till projekt för att återvända.
Arbeta med flera projekt på en gång#
- Börja en markering på något av dessa sätt:
- Peka på ett projekt: en kryssruta visas i det övre vänstra hörnet av dess kort (eller i stället för dess bild i listan). Klicka på den.
- Öppna -menyn överst på sidan och välj och klicka sedan på projekten.
- På en dator drar du en rektangel över det tomma utrymmet bredvid projekten: den väljer varje projekt den rör. Håll ned Shift, Ctrl eller ⌘ för att lägga till det du redan har valt.
- På en pekskärm trycker du och håller på ett projekt.
- Välj fler projekt. Klicka på en kryssruta, eller på själva projektet, för att lägga till eller ta bort det; Shift-klick väljer varje projekt mellan det senaste du valde och det här. Ett fält längst ned räknar dem.
- Välj vad du vill göra:
- Flytta flyttar alla till en mapp.
- Kalkylblad (CSV) laddar ner ett kalkylblad som listar dem: namn, datum, antal polygoner och platser, area, offert, mapp och länk.
- Delningsinställningar anger vem som kan öppna dem, och om besökare kan kommentera, för alla på en gång. Projekt som inte är dina lämnas som de är. Se dela flera projekt.
- Radera flyttar dem till papperskorgen, efter att du bekräftat. Bara dina egna projekt flyttas; projekt som delats med dig lämnas ifred.
- Slå ihop slår ihop dem till ett nytt projekt (nedan).
För att välja varje listat projekt väljer du i -menyn, bockar för rutan i början av fältet eller trycker på Ctrl+A (⌘A på en Mac). Rutan i början av fältet är halvt ibockad medan bara några är valda; bocka för den igen för att välja inga.
Markeringen finns kvar medan du söker, så att du kan välja projekt från flera sökningar och agera på alla på en gång. Den upphör när du öppnar en annan mapp, papperskorgen eller dina mallar. Tryck på Avbryt eller Esc för att sluta markera. Med många projekt valda visar fältet hur långt åtgärden har kommit.
Slå ihop projekt#
Att slå ihop gör ett nytt projekt av flera: markera minst två projekt, tryck på Slå ihop, skriv det nya projektets Projekttitel och tryck på Skapa.
Det nya projektet, i den mapp du befinner dig i, får en kopia av varje polygon, polylinje och plats från de projekt du valde, med deras foton och de grupper de tillhör. Deras kartlager och kommentarer kopieras inte, och de ursprungliga projekten förblir som de var.
Exportera alla dina projekt#
i -menyn överst på sidan
laddar ner varje projekt som en .mmp-fil, tillsammans i en ZIP-fil. Det kan ta
en stund med många projekt. För att exportera ett projekt i andra format öppnar
du det och ser exportera.
Radera ett projekt#
Välj i ditt projekts meny. Projektet flyttas till papperskorgen, och ett meddelande erbjuder Ångra i några sekunder.
För att få tillbaka det senare:
- Öppna -menyn överst på sidan och välj .
- Tryck på Återställ på projektet, eller välj det i projektets meny.
Papperskorgen listar de projekt du raderat från alla mappar. I den är projekten nedtonade och markerade med Papperskorg, och var och en anger när den raderades. De ligger kvar tills du återställer dem eller raderar dem för gott med Radera permanent. Ett projekt i papperskorgen öppnas fortfarande, endast för visning, tills du återställer det. För att återställa eller radera flera på en gång väljer du i -menyn och markerar dem: fältet längst ned erbjuder båda.
Bara ett projekts ägare kan återställa det eller radera det permanent. Ett projekt som någon annan raderat erbjuder bara , som tar bort det från din lista.
Radera en mapp#
Välj i din mapps meny. Meddelandet anger hur många av dina projekt som finns i den och i dess undermappar; tryck på Radera för att bekräfta. Mappen och de undermappar du gjort i den raderas, och dina projekt i dem flyttas till papperskorgen. När de återställs kommer de tillbaka på översta nivån bland dina projekt. Projekt som andra personer gjort lämnas som de är.
En mapp som någon annan delat med dig erbjuder också : den tar bara bort mappen från din lista.
Överför projekt till en annan medlem#
I en Enterprise-organisation kan ägaren och administratörerna lämna över en medlems projekt och mappar till någon annan, till exempel när medlemmen slutar, med på sidan Användare. Se överför en medlems projekt.
En medlems arbete stannar hos organisationen även utan överföring: när ägaren eller en administratör kopplar bort eller raderar en medlem flyttas de projekt som medlemmen gjort åt organisationen till organisationens ägare, i en mapp med medlemmens namn. Se ta bort någon från organisationen. Medlemmar kan inte radera sitt eget konto; organisationen gör det åt dem.
Behöver du mer hjälp?
Skriv till vårt supportteam och berätta vad du försökte göra. Skärmdumpar hjälper.