Dela en mapp
Dela en hel mapp med kollegor, så att de kan arbeta med varje projekt i den och med projekt som läggs till senare.
Att dela en mapp delar allt i den. De personer du lägger till blir medlemmar i mappen, i dess undermappar och i varje projekt i dem, så att de kan visa och redigera allt. Projekt som läggs till i mappen senare delas också med dem.
Dela en mapp#
- På sidan Projekt öppnar du mappens -meny och väljer Dela.
- Under Medlemmar skriver du en e-postadress i Bjud in via e-post och trycker på Enter, mellanslag eller Tab. Lägg till så många du behöver.
- Tryck på Dela och sedan på Klar.
Bara mappens ägare kan dela den; i en organisation kan även organisationens ägare, administratörer och chefer göra det, för medlemmarnas mappar. De personer du lägger till får ett e-postmeddelande och en avisering, och mappen visas på deras sida Projekt med som ikon. Medlemslistan visar alla som mappen delas med och markerar dess Ägare.
Mappar delas bara med personer. Till skillnad från ett projekt har en mapp ingen länk och ingen åtkomstnivå.
Vad medlemmar kan göra#
En mapps medlemmar är medlemmar i varje projekt i den, med samma rättigheter som om du hade delat projekten ett efter ett: de kan öppna, visa och redigera dem och se varandras ändringar medan de sker. Se dela ett projekt.
Projekten behåller sin egen åtkomstnivå och länk: att dela mappen gör inget projekt offentligt.
En delad mapp visas i medlemmarnas listor bara så länge din plan är aktiv (för en organisations mappar, organisationens plan). När den upphör slutar mappen och dess projekt att öppnas för dem tills planen förnyas: se när ägarens plan upphör. När en organisationsmedlem lämnar eller raderas stannar deras mappar och projekt hos organisationen: se ta bort någon från organisationen.
Lägga till projekt senare#
Det som läggs i en delad mapp delas med dess medlemmar:
- Ett projekt som skapas i mappen, av dig eller en av dess medlemmar, börjar delat med alla i mappen.
- En undermapp som skapas i den får samma medlemmar.
- Ett projekt eller en mapp som du flyttar in i den delas med mappens medlemmar. Att flytta det från en delad mapp till en annan byter ut den gamla mappens medlemmar mot den nyas.
Ta bort någon från en mapp#
I mappens delningsinställningar trycker du på bredvid personen och bekräftar. De tas bort från mappen, dess undermappar och varje projekt i dem, och får besked via e-post om de inte har slagit av de e-postmeddelandena.
För att ge någon ett enskilt projekt i stället för en hel mapp delar du bara det projektet: se dela ett projekt.
Behöver du mer hjälp?
Skriv till vårt supportteam och berätta vad du försökte göra. Skärmdumpar hjälper.