Measure MapPomoc
Otwórz Measure Map

Prywatność i pliki cookie

Co Measure Map Online zapisuje w Twojej przeglądarce i dlaczego, jak zaakceptować lub odrzucić analitykę i później zmienić zdanie, jak długo przechowywane są dane oraz gdzie znaleźć politykę prywatności i regulamin.

Measure Map Online zachowuje w Twojej przeglądarce kilka rzeczy, aby działać: Twoje logowanie, ustawienia, wybór dotyczący plików cookie. Za Twoją zgodą używałby też Google Analytics do liczenia wizyt i sprawdzania, jak korzysta się z aplikacji. Ta zgoda to jedyna rzecz, o którą pyta baner cookie, a analityka jest wyłączona, dopóki nie powiesz „tak".

Przy pierwszym otwarciu aplikacji baner prosi o Twój wybór:

  • Odrzuć opcjonalne: zapisywane jest tylko to, czego potrzebuje aplikacja. Google Analytics nie jest w ogóle wczytywane.
  • Zaakceptuj wszystkie: używane jest także Google Analytics.
  • Dostosuj: zobacz każdy rodzaj zapisu i zdecyduj sam.

Twój wybór jest zapamiętywany przez 12 miesięcy, potem pytamy ponownie. Pytamy ponownie także wtedy, gdy zmienia się polityka cookie, na przykład gdy dodawany jest nowy rodzaj plików cookie.

Baner cookie z przyciskami Odrzuć opcjonalne, Akceptuj wszystkie i Dostosuj

W mapie osadzonej na innej stronie o nic nie pytamy: tam w ogóle nie działa nic opcjonalnego.

Zmiana wyboru później#

Otwórz  Ustawienia plików cookie w dowolnym z tych miejsc:

  • w menu panelu, na dole, obok języka i motywu (zobacz panel);
  • na stronie O aplikacji w panelu;
  • w projekcie, który możesz edytować, w panelu  Ustawienia, w karcie Ogólne (zobacz ustawienia);
  • na stronie logowania.

Włącz lub wyłącz Analityka i naciśnij Zapisz mój wybór albo naciśnij Odrzuć opcjonalne lub Zaakceptuj wszystkie. Wyłączenie analityki wyłącza ją od razu i usuwa zapisane przez nią pliki cookie.

Ustawienia cookie: trzy rodzaje zapisu i przełącznik analityki

Co jest zapisywane i dlaczego#

Absolutnie niezbędne, zawsze włączone:

  • Twoje logowanie, abyś pozostawał zalogowany;
  • identyfikator tej przeglądarki, aby mogła pojawić się w Twoich zalogowanych urządzeniach i można ją było wylogować z innego miejsca;
  • Twój wybór dotyczący plików cookie;
  • gdy używasz linku dla gościa firmy, rozpoczęty przez Ciebie projekt, abyś mógł go kontynuować;
  • tylko na stronie płatności: to, co bezpiecznie Cię na nią prowadzi, oraz pliki cookie Stripe do zapobiegania oszustwom.

Twoje preferencje, zawsze włączone i zapisywane tylko na Twoim urządzeniu: Twój motyw i język, ustawienia mapy i pomiarów, ostatnie wyszukiwania na mapie oraz imię i nazwisko podane przy komentowaniu bez konta.

Analityka, tylko za Twoją zgodą: pliki cookie Google Analytics, które liczą wizyty i sposób korzystania z funkcji. To statystyki zbiorcze, niepowiązane z Twoim kontem.

Polityka cookie wymienia każdą pozycję z nazwy, wraz z tym, kto ją ustawia, po co i na jak długo. Jest też podlinkowana z banera, z ustawień cookie, ze strony O aplikacji i ze strony logowania.

Polityka prywatności i regulamin#

  • Polityka prywatności wyjaśnia, jakie dane osobowe są przetwarzane, dlaczego i jakie masz do nich prawa.
  • Regulamin to warunki usługi i Twojej subskrypcji, w tym anulowanie i zwroty.

Oba dokumenty są też podlinkowane na stronie O aplikacji w panelu, a zamówienie linkuje regulamin przed płatnością. Measure Map Online świadczy Blue Blink One S.L., Castellón, Hiszpania.

Twoje dane i Twoje konto#

  • Aby dostać kopię tego, co przechowuje Twoje konto, użyj Pobierz moje dane w profilu: zobacz pobieranie swoich danych.
  • Aby zamknąć konto i usunąć jego dane, zobacz usuwanie konta. Członek organizacji prosi o to jej właściciela lub Administratora, którzy usuwają go z organizacji.
  • W każdej innej sprawie dotyczącej Twoich danych osobowych napisz na support@blueblinkone.com.

Jak długo przechowywane są dane#

Twoje projekty i ustawienia są przechowywane, dopóki istnieje Twoje konto. Niektóre rzeczy są przechowywane przez określony czas:

  • Usunięte konto jest kasowane 14 dni po jego usunięciu. Faktury są zachowywane zgodnie z wymogami prawa podatkowego.
  • Usunięty projekt zostaje w koszu, dopóki nie usuniesz go na stałe. Zobacz usuwanie projektu.
  • Usunięty komentarz jest przechowywany przez 30 dni, aby można go było przywrócić, a potem kasowany.
  • Urządzenie pozostaje w Twoich zalogowanych urządzeniach do 90 dni po ostatniej aktywności.
  • Powiadomienia są przechowywane przez 180 dni.
  • Link cofający zmianę e-maila do logowania działa przez 7 dni.

Polityka prywatności wymienia wszystkie okresy.

Nadal potrzebujesz pomocy?

Napisz do naszego zespołu wsparcia i opisz, co chciałeś zrobić. Zrzuty ekranu bardzo pomagają.

Napisz do wsparcia