Organisere prosjekter
Hold prosjekter i mapper, gi dem nytt navn, flytt, kopier og slå dem sammen, gjenbruk et oppsett som mal, og slett eller gjenopprett prosjekter fra papirkurven.
Når prosjektene hoper seg opp, holder mapper orden, maler sparer deg for å sette opp den samme typen jobb på nytt, og papirkurven gjør at et slettet prosjekt kan hentes tilbake. Alt her skjer på Prosjekter-siden, for det meste fra menyen til et prosjekt.
Mapper#
For å opprette en mappe trykker du på den runde -knappen nederst til høyre, velger , skriver inn Mappenavn og trykker på Lagre. Den opprettes inni mappen du står i, så mapper kan inneholde andre mapper.
Klikk på en mappe for å åpne den. Stien øverst på siden (Prosjekter › mappe › undermappe) tar deg tilbake ett nivå. Lenger ned viser den bare toppen, mappen over og den du står i, med mappene imellom bak . Når du har mapper, åpner (Vis mappetre) et panel med alle som et tre; Alle prosjekter øverst i det forlater alle mapper.
Menyen til en mappe har , Del, og . En mappe som er delt med andre, viser i stedet for : se dele mapper.
Flytt prosjekter og mapper#
- Åpne menyen til prosjektet (eller mappen) og velg .
- I Flytt til klikker du på en mappe for å gå inn i den, eller på for å gå opp ett nivå.
- Trykk på Flytt hit.
På en datamaskin kan du også dra et prosjekt eller en mappe til en mappe, eller til et navn i mappestien øverst på siden (Prosjekter er øverste nivå).
Når du flytter en mappe, flyttes alt i den. Når du flytter til en delt mappe, deles prosjektet med medlemmene i mappen; se dele mapper.
Gi nytt navn til et prosjekt#
Velg i menyen til prosjektet, endre Prosjekttittel eller Beskrivelse, og trykk på Lagre.
Dupliser et prosjekt#
ber om et navn og lager deretter en full kopi av prosjektet i samme mappe: formene, bildene, gruppene, kommentarene og kartlagene, tilgangsnivået, om kommentarer er på, standardproduktet og avgiftssatsen. Kopien er din, med egne kopier av bildene og lagfilene, så når du sletter originalen, tas ingenting fra den. Den starter uten andre medlemmer, bortsett fra medlemmene i en delt mappe den ligger i. Kopien av et Open Guest-prosjekt forblir Open Guest bare når du har Open Guest-abonnementet; ellers starter den som Privat.
Maler#
En mal er et helt prosjekt som beholdes som utgangspunkt: formene, punktene, gruppene, bildene, kommentarene og kartlagene, med tilgangsnivå, kommentarinnstilling, standardprodukt og avgiftssats. Bruk en når hver jobb starter på samme måte.
- For å lage en velger du i menyen til et prosjekt, gir den et navn og trykker på Lagre. En full kopi havner i malene dine; selve prosjektet forblir som det er.
- For å se malene dine velger du i menyen øverst på siden.
- For å starte et prosjekt fra en trykker du på den runde -knappen, velger og velger malen, eller velger i menyen til malen. Gi det nye prosjektet et navn og trykk på Lagre. Det lages i mappen du står i.
- gjør en mal om til et vanlig prosjekt igjen. Bare eieren av prosjektet kan gjøre dette.
Maler holdes utenfor prosjektlisten til du åpner . Trykk på Tilbake til prosjekter for å gå tilbake.
Jobb med flere prosjekter på én gang#
- Start et utvalg på en av disse måtene:
- Pek på et prosjekt: en avkrysningsboks vises i øvre venstre hjørne av kortet (eller i stedet for bildet i listen). Klikk på den.
- Åpne menyen øverst på siden og velg , og klikk deretter på prosjektene.
- På en datamaskin drar du et rektangel over det tomme området ved siden av prosjektene: det velger hvert prosjekt det berører. Hold inne Shift, Ctrl eller ⌘ for å legge til det du allerede har valgt.
- På en berøringsskjerm trykker og holder du på et prosjekt.
- Velg flere prosjekter. Klikk på en avkrysningsboks, eller på selve prosjektet, for å legge det til eller fjerne det; Shift-klikk velger hvert prosjekt mellom det siste du valgte og dette. En linje nederst teller dem.
- Velg hva du vil gjøre:
- Flytt flytter dem alle til én mappe.
- Regneark (CSV) laster ned et regneark som lister dem: navn, datoer, antall polygoner og punkter, areal, kostnadsoverslag, mappe og lenke.
- Delingsinnstillinger bestemmer hvem som kan åpne dem, og om besøkende kan kommentere, for alle på én gang. Prosjekter som ikke er dine, forblir som de er. Se dele flere prosjekter.
- Slett flytter dem til papirkurven, etter at du har bekreftet. Bare dine egne prosjekter går; prosjekter som er delt med deg, blir latt i fred.
- Slå sammen kombinerer dem til et nytt prosjekt (under).
For å velge hvert prosjekt i listen velger du i menyen , krysser av i boksen i begynnelsen av linjen, eller trykker på Ctrl+A (⌘A på en Mac). Boksen i begynnelsen av linjen er halvt avkrysset mens bare noen er valgt; kryss av for den igjen for å velge ingen.
Utvalget blir stående mens du søker, så du kan velge prosjekter fra flere søk og handle på alle på én gang. Det opphører når du åpner en annen mappe, papirkurven eller malene dine. Trykk på Avbryt eller Esc for å slutte å velge. Når mange prosjekter er valgt, viser linjen hvor langt handlingen har kommet.
Slå sammen prosjekter#
Å slå sammen lager ett nytt prosjekt av flere: velg minst to prosjekter, trykk på Slå sammen, skriv inn Prosjekttittel for det nye prosjektet og trykk på Opprett.
Det nye prosjektet, i mappen du står i, får en kopi av hver polygon, polylinje og hvert punkt fra prosjektene du valgte, med bildene deres og gruppene de tilhører. Kartlagene og kommentarene deres kopieres ikke, og de opprinnelige prosjektene forblir som de var.
Eksporter alle prosjektene dine#
i menyen øverst på
siden laster ned hvert prosjekt som en .mmp-fil, sammen i en ZIP-fil. Det
kan ta en stund med mange prosjekter. Hvis du vil eksportere ett prosjekt i
andre formater, åpner du det og ser eksportere.
Slett et prosjekt#
Velg i menyen til prosjektet ditt. Prosjektet havner i papirkurven, og en melding tilbyr Angre i noen sekunder.
For å hente det tilbake senere:
- Åpne menyen øverst på siden og velg .
- Trykk på Gjenopprett på prosjektet, eller velg det i menyen til prosjektet.
Papirkurven lister prosjektene du har slettet fra alle mapper. I den er prosjektene nedtonet og merket Papirkurv, og hvert sier når det ble slettet. De blir liggende der til du gjenoppretter dem eller sletter dem for godt med Slett permanent. Et prosjekt i papirkurven åpnes fortsatt, bare for visning, til du gjenoppretter det. For å gjenopprette eller slette flere på én gang velger du i menyen og velger dem: linjen nederst tilbyr begge deler.
Bare eieren av et prosjekt kan gjenopprette det eller slette det permanent. Et prosjekt noen andre har slettet, tilbyr bare , som tar det av listen din.
Slett en mappe#
Velg i menyen til mappen din. Meldingen sier hvor mange av prosjektene dine som ligger i den og i undermappene; trykk på Slett for å bekrefte. Mappen og undermappene du har laget i den, slettes, og prosjektene dine inni dem havner i papirkurven. Når de gjenopprettes, kommer de tilbake på øverste nivå i prosjektene dine. Prosjekter andre har laget, blir latt som de er.
En mappe noen andre har delt med deg, tilbyr også : det tar bare mappen av listen din.
Overfør prosjekter til et annet medlem#
I en Enterprise-organisasjon kan eieren og administratorene overlate prosjektene og mappene til et medlem til noen andre, for eksempel når medlemmet slutter, med på siden Brukere. Se overfør prosjektene til et medlem.
Arbeidet til et medlem blir hos organisasjonen også uten overføring: når eieren eller en administrator kobler fra eller sletter et medlem, flyttes prosjektene medlemmet laget for organisasjonen, til eieren av organisasjonen, i en mappe med navnet til medlemmet. Se fjerne noen fra organisasjonen. Medlemmer kan ikke slette sin egen konto; organisasjonen gjør det for dem.
Trenger du mer hjelp?
Skriv til brukerstøtten og fortell hva du prøvde å gjøre. Skjermbilder hjelper.