Prosjekthistorikk
Gå tilbake til en tidligere versjon av kartet i et prosjekt fra gjenopprettingspunktene og de daglige sikkerhetskopiene, og lagre en versjon selv før en stor endring.
Measure Map Online beholder tidligere versjoner av kartet i hvert prosjekt, slik at et tømt kart, en import som erstattet arbeidet ditt eller en endring du angrer på, kan settes tilbake. Åpne historikken til et prosjekt for å se dem og gjenopprette en.
Åpne historikken#
Åpne prosjektet, og deretter enten:
- trykk på (Meny) øverst til venstre på kartet og velg Prosjekthistorikk; eller
- trykk på Tøm kart i verktøylinjen nederst på kartet og velg Prosjekthistorikk.
Historikken er der for de som kan redigere prosjektet: eieren, medlemmene og, i en organisasjon, eieren, administratorene og lederne av organisasjonen. Den tilbys ikke besøkende via en delt lenke eller et innebygd kart, og heller ikke organisasjonsmedlemmer med rollen Leser.
Hva som beholdes#
Historikken har to lister:
- Gjenopprettingspunkter lagres rett før en stor endring, og får navn etter den: Før kartet ble tømt, Før en import erstattet kartet og Før en tidligere versjon ble gjenopprettet. Du kan også lagre ett selv (se under). Gjenopprettingspunkter beholdes i 30 dager, opptil de siste 25.
- Daglige sikkerhetskopier lages hver natt for hvert prosjekt som ble endret den dagen. De siste 30 beholdes.
Hver oppføring sier når den ble laget, hvem som laget den og hva den inneholder, for eksempel «12 områder · 3 linjer · 40 punkter · 5 kommentarer». En versjon inneholder formene, kartlagene og kommentarene i prosjektet, og et gjenopprettingspunkt også gruppene.
Gjenopprett en tidligere versjon#
- Velg Gjenopprettingspunkter eller Daglige sikkerhetskopier.
- Trykk på Gjenopprett ved siden av versjonen du vil ha.
- Bekreft med Gjenopprett.
Kartet i prosjektet erstattes av den versjonen, for alle som jobber med det. Kommentarer som er slettet siden versjonen ble laget, kommer tilbake; kommentarer som er skrevet siden, blir stående. Før det skjer, lagrer Measure Map Online det gjeldende kartet som et gjenopprettingspunkt (Før en tidligere versjon ble gjenopprettet), slik at en gjenoppretting selv kan angres: trykk på Angre i meldingen som følger, eller gjenopprett det gjenopprettingspunktet senere.
Når du gjenoppretter en daglig sikkerhetskopi, forblir gruppene i prosjektet som de er, siden daglige sikkerhetskopier ikke inneholder grupper.
Lagre en versjon nå#
Skal du prøve noe drastisk? Trykk på Lagre gjeldende versjon øverst i historikken. Kartet slik det er nå, lagres som et gjenopprettingspunkt (Lagret gjenopprettingspunkt), klart til å gå tilbake til.
Tømme kartet#
Tøm kart lagrer et gjenopprettingspunkt før det fjerner noe, kommentarer inkludert, så et tømt kart kan gjenopprettes fra historikken i 30 dager. Rett etter tømmingen tilbyr meldingen også Angre. Se tømme kartet.
Hvis gjenopprettingspunktet ikke kan lagres, blir ingenting tømt, og dialogen sier det. Du kan fortsatt trykke på Tøm likevel, men den tømmingen kan ikke gjenopprettes fra historikken senere: bare Angre, mens kartet er åpent, henter det tilbake.
For å ta tilbake en enkelt endring mens du jobber bruker du heller og i verktøylinjen nederst: se redigere former.
Trenger du mer hjelp?
Skriv til brukerstøtten og fortell hva du prøvde å gjøre. Skjermbilder hjelper.