Κοινοποίηση ενός έργου
Στείλτε ένα έργο σε πελάτες με έναν σύνδεσμο, προσκαλέστε συναδέλφους να εργαστούν σε αυτό μαζί σας, επιλέξτε ποιος μπορεί να το δει ή να το επεξεργαστεί και αφήστε τους επισκέπτες να σχολιάζουν.
Ένα έργο μπορεί να κοινοποιηθεί με δύο τρόπους και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τους δύο ταυτόχρονα:
- Τα μέλη είναι άτομα με λογαριασμό Measure Map Online που προσκαλείτε με email. Βλέπουν το έργο στη σελίδα Έργα τους και μπορούν να το δουν και να το επεξεργαστούν μαζί σας, την ίδια στιγμή.
- Ο σύνδεσμος ανοίγει το έργο για άτομα που δεν είναι μέλη, όπως ένας πελάτης. Το επίπεδο πρόσβασης του έργου καθορίζει αν ο σύνδεσμος τους επιτρέπει να το δουν, να το επεξεργαστούν ή τίποτα.
Άνοιγμα των ρυθμίσεων κοινοποίησης#
- Σε ένα έργο, πατήστε Κοινοποίηση στην κορυφή του χάρτη ή πατήστε (Μενού) και επιλέξτε Κοινοποίηση.
- Στη σελίδα Έργα, επιλέξτε Κοινοποίηση στο μενού του έργου.
Μόνο ο κάτοχος του έργου μπορεί να αλλάξει το επίπεδο πρόσβασης και τα μέλη. Σε έναν οργανισμό, μπορούν να τα αλλάξουν και ο κάτοχος του οργανισμού, οι Διαχειριστές (Admins) και οι Υπεύθυνοι (Managers) στα έργα των μελών. Όλοι οι υπόλοιποι βλέπουν τις ρυθμίσεις χωρίς να μπορούν να τις αλλάξουν.
Επιλογή για ποιον ανοίγει ο σύνδεσμος#
Στο Επίπεδο πρόσβασης, επιλέξτε ένα:
| Επίπεδο πρόσβασης | Μέλη | Όποιος έχει τον σύνδεσμο |
|---|---|---|
| Ιδιωτικό | Προβολή και επεξεργασία | Τίποτα: ο σύνδεσμος λειτουργεί μόνο για τα μέλη |
| Μόνο προβολή | Προβολή και επεξεργασία | Προβολή, χωρίς λογαριασμό |
| Δημόσιο | Προβολή και επεξεργασία | Προβολή· και επεξεργασία όταν είναι συνδεδεμένος στο Measure Map Online |
| Open Guest | Προβολή και επεξεργασία | Προβολή και μέτρηση, χωρίς λογαριασμό |
Η αλλαγή αποθηκεύεται αμέσως. Τα νέα έργα ξεκινούν ως Ιδιωτικό.
- Με το Δημόσιο, οι επισκέπτες χωρίς λογαριασμό μπορούν μόνο να κοιτάξουν. Όποιος είναι συνδεδεμένος σε λογαριασμό Measure Map Online με επιβεβαιωμένη διεύθυνση email μπορεί να σχεδιάσει και να αλλάξει σχήματα, είτε είναι μέλος είτε όχι.
- Το Open Guest προσφέρεται σε κατόχους έργων με το πρόγραμμα Open Guest. Για να δώσετε σε κάθε πελάτη ένα δικό του έργο, κοινοποιήστε τον σύνδεσμο επισκέπτη (guest link) αντί για τον σύνδεσμο ενός έργου: δείτε το Open Guest.
Το επίπεδο πρόσβασης ενός έργου εμφανίζεται επίσης στην κάρτα του στη σελίδα Έργα και καθορίζει αν μπορεί να ενσωματωθεί σε έναν ιστότοπο. Ένα έργο Ιδιωτικό εμφανίζεται επίσης, μόνο για προβολή, στους χάρτες εταιρειών που έχετε εξουσιοδοτήσει να εμφανίζουν τα ιδιωτικά σας έργα, και πουθενά αλλού.
Αλλαγή πολλών έργων ταυτόχρονα#
Για να ορίσετε το ίδιο επίπεδο πρόσβασης σε πολλά έργα, επιλέξτε τα στη σελίδα Έργα (δείτε την οργάνωση των έργων) και μετά πατήστε Ρυθμίσεις κοινοποίησης στη γραμμή που εμφανίζεται. Επιλέξτε το Επίπεδο πρόσβασης και, στο Σχολιασμός, επιλέξτε Να μείνουν ως έχουν, Να επιτρέπονται ή Να μην επιτρέπονται. Πατήστε Αποθήκευση. Τα έργα που ανήκουν σε κάποιον άλλον παραλείπονται και το παράθυρο αναφέρει πόσα.
Όταν λήγει το πρόγραμμα του κατόχου#
Ένα έργο ανοίγει για άλλα άτομα μόνο όσο το πρόγραμμα ή η δοκιμή του κατόχου του ισχύει. Τα έργα ενός οργανισμού, και αυτά που δημιούργησαν τα μέλη του, ακολουθούν αντί αυτού το πρόγραμμα του οργανισμού. Όταν αυτό το πρόγραμμα λήξει, άλλα άτομα δεν μπορούν πια να ανοίξουν το έργο: ούτε τα μέλη του, ούτε οι επισκέπτες με τον σύνδεσμό του, ούτε οι χάρτες σε ιστότοπους. Εξαφανίζεται από τις λίστες έργων τους, και οι φάκελοι επίσης, και όποιος προσπαθήσει να το ανοίξει διαβάζει «Αυτό το έργο δεν είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή». Για τα έργα ενός οργανισμού, αυτό ισχύει και για το μέλος που τα δημιούργησε: μόνο ο κάτοχος του οργανισμού μπορεί ακόμη να τα προσπελάσει.
Όλα επιστρέφουν όπως ήταν μόλις ανανεωθεί το πρόγραμμα: δεν διαγράφεται τίποτα και καμία ρύθμιση δεν αλλάζει. Μια ανανέωση της οποίας η πληρωμή αποτυγχάνει θεωρείται λήξασα μέχρι να πληρωθεί. Δείτε όταν αποτυγχάνει μια πληρωμή.
Αποστολή του συνδέσμου#
Πατήστε δίπλα στον Σύνδεσμος κοινοποίησης για να τον αντιγράψετε και στείλτε τον με email, μήνυμα ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Οι επισκέπτες που τον ανοίγουν βλέπουν το έργο στις ίδιες μονάδες που χρησιμοποιείτε εσείς (μετρικές ή αγγλοσαξονικές).
Όσα βλέπουν οι επισκέπτες περιλαμβάνουν τα σχήματα, τις μετρήσεις τους και, αν το έργο έχει τιμές, την προσφορά του. Οι τιμές κόστους των προϊόντων σας δεν εμφανίζονται ποτέ.
Αφήστε τους επισκέπτες να σχολιάζουν#
Με Μόνο προβολή ή Δημόσιο, εμφανίζεται ένας διακόπτης Σχολιασμός: ενεργοποιήστε το Να επιτρέπεται σε όλους να σχολιάζουν και όποιος έχει τον σύνδεσμο μπορεί να τοποθετεί σχόλια στον χάρτη, χωρίς λογαριασμό. Τα μέλη μπορούν πάντα να σχολιάζουν. Δείτε τα σχόλια.
Πρόσκληση μελών#
- Στο Μέλη, πληκτρολογήστε μια διεύθυνση email στο Email πρόσκλησης και πατήστε Enter, Space ή Tab. Προσθέστε όσες χρειάζεστε.
- Πατήστε Κοινοποίηση.
Τα άτομα που έχουν ήδη λογαριασμό προστίθενται αμέσως. Λαμβάνουν ένα email και μια ειδοποίηση, και το έργο εμφανίζεται στη σελίδα Έργα τους.
Τα άτομα χωρίς λογαριασμό δεν προστίθενται. Λαμβάνουν ένα email: όταν το έργο είναι Μόνο προβολή ή Δημόσιο, περιέχει τον σύνδεσμο, που ανοίγει το έργο χωρίς λογαριασμό. Διαφορετικά το email τους ζητά να δημιουργήσουν πρώτα λογαριασμό με αυτή τη διεύθυνση· όταν το κάνουν, κοινοποιήστε ξανά το έργο σε αυτούς.
Μπορείτε να στείλετε έως 200 προσκλήσεις την ημέρα. Πέρα από αυτό, το παράθυρο αναφέρει ότι φτάσατε το σημερινό όριο: δοκιμάστε ξανά την επόμενη ημέρα.
Σε έναν οργανισμό, προτείνονται συνάδελφοι καθώς πληκτρολογείτε και το (Προσθήκη όλων των χρηστών Enterprise) προσθέτει όλους στον οργανισμό ταυτόχρονα. Τα έργα μπορούν επίσης να κοινοποιηθούν σε μια ολόκληρη ομάδα: δείτε τις ομάδες και περιοχές.
Συνεργασία#
Τα μέλη βλέπουν τις αλλαγές του άλλου στον χάρτη καθώς γίνονται, χωρίς αποθήκευση ή επαναφόρτωση. Όσο άλλοι έχουν το έργο ανοιχτό, οι φωτογραφίες τους εμφανίζονται στην κάτω αριστερή γωνία του χάρτη: τοποθετήστε τον δείκτη πάνω σε μία για να δείτε το όνομα. Όσο κάποιος άλλος έχει ξεκλειδωμένο ένα πολύγωνο για να το αλλάξει, η φωτογραφία του εμφανίζεται στο κέντρο του, ώστε να βλέπετε ποιος εργάζεται πού.
Τα μέλη μπορούν να κάνουν με τα σχήματα ό,τι και ο κάτοχος, και επιστροφή σε προηγούμενη έκδοση. Η κοινοποίηση, η μετονομασία, η μετακίνηση και η διαγραφή του έργου παραμένουν στον κάτοχό του.
Διακοπή της κοινοποίησης#
- Για να αφαιρέσετε ένα άτομο από το έργο, πατήστε δίπλα στο όνομά του και επιβεβαιώστε. Χάνει αμέσως την πρόσβαση και ενημερώνεται με email, εκτός αν έχει απενεργοποιήσει αυτά τα email.
- Για να σταματήσει ο σύνδεσμος να λειτουργεί για άτομα που δεν είναι μέλη, ορίστε το επίπεδο πρόσβασης σε Ιδιωτικό.
- Για να συνεχίσει να λειτουργεί ο σύνδεσμος αλλά να σταματήσουν τα σχόλια, απενεργοποιήστε το Να επιτρέπεται σε όλους να σχολιάζουν.
Για να κοινοποιήσετε πολλά έργα στα ίδια άτομα, βάλτε τα σε έναν φάκελο και κοινοποιήστε τον φάκελο.
Χρειάζεστε ακόμη βοήθεια;
Γράψτε στην ομάδα υποστήριξής μας και πείτε μας τι προσπαθούσατε να κάνετε. Τα στιγμιότυπα οθόνης βοηθούν.