Üyeler ve roller
Kuruluşunuza kişi davet edin, her birine bir rol verin ve üyeleri Kullanıcılar sayfasından değiştirin, askıya alın, bağlantılarını kaldırın veya silin.
Kullanıcılar sayfası kuruluşunuzdaki herkesi durumu, rolü ve ekipleriyle listeler. Buradan yeni kişileri davet eder, yapmalarına izin verilen şeyleri değiştirir ve ayrıldıklarında onları çıkarırsınız. Kuruluşun sahibine ve Yöneticilerine açıktır.
Kontrol paneli menüsünden açın: Enterprise > Kullanıcılar.
Kullanıcılar sayfası#
Her satır bir üyenin adını ve e-postasını, şu an çevrimiçi olup olmadığını ya da en son ne zaman görüldüğünü ve şunları gösterir:
- Durum: Aktif, Beklemede (davet edildi ama henüz giriş yapmadı), Doğrulanmadı (e-postasını onaylamadı), Askıya alındı veya Silindi (en sonda listelenir).
- Rol ve Ekipler.
- Oluşturuldu ve Son aktiflik.
Tablonun üstünde sayaçlar, kullanımdaki kullanıcı lisanslarını, kaç üyenin Yönetici olduğunu, kaç davetin beklediğini ve kaç üyenin etkin olmadığını gösterir: politikanızın izin verdiğinden (siz değiştirmedikçe 60 gün) uzun süredir giriş yapmamışlardır. Listeyi daraltmak için ekip menüsünü ve Kullanıcı ara… alanını, elektronik tablo olarak indirmek için Elektronik tablo (CSV) düğmesini kullanın.
Bir üyeyi düzenlemek için satırına tıklayın. Diğer her eylem satırın menüsündedir. Bir Yönetici bunlara yalnızca rolü Yöneticiden düşük olan üyeler için sahiptir; kendi satırında profilini açar.
Roller#
Her üyenin bir rolü vardır. Sahip bir rol değildir: sahip her zaman her şeyi yapabilir ve rolü değiştirilemez ("Bu, kuruluşun sahibi. Rolü değiştirilemez.").
- Yönetici: Kullanıcıları, rolleri ve kuruluştaki her projeyi yönetebilir.
- Müdür: Kuruluştaki her projeyi görür ve yönetir, ancak kullanıcıları yönetemez.
- Üye: Kendi projelerinde ve kendisiyle paylaşılan her şeyde çalışabilir.
- Görüntüleyen: Salt okunur. Projeleri açıp dışa aktarabilir ancak çizim yapamaz veya düzenleyemez.
Politikanız başka bir varsayılan rol belirlemedikçe yeni üyeler Üye rolünü alır.
| Yönetici | Müdür | Üye | Görüntüleyen | |
|---|---|---|---|---|
| Enterprise alanını açma, üye davet etme ve çıkarma, rolleri değiştirme | Evet | Hayır | Hayır | Hayır |
| Kuruluşun profilini, politikasını ve çoklu oturum açmasını değiştirme | Evet | Hayır | Hayır | Hayır |
| Kuruluştaki her projeyi görme ve projeleri ekiplere atama | Evet | Evet | Hayır | Hayır |
| Proje oluşturma, içinde çizim yapma, düzenleme ve silme | Evet | Evet | Evet | Hayır |
| Kendileriyle paylaşılan projeleri açma ve dışa aktarma | Evet | Evet | Evet | Evet |
| Kuruluşun ürünlerini ekleme ve değiştirme | Evet | Evet | Hayır | Hayır |
Kimse kendi rolünü ya da sahibin rolünü değiştiremez. Yalnızca sahip birini Yönetici yapabilir veya bir Yöneticiyi değiştirebilir, askıya alabilir, oturumunu kapatabilir ya da çıkarabilir: bir Yönetici, rolü kendi rolünden düşük olan üyeleri yönetir.
Birini davet edin#
Birini içeri almanın tek yolu vardır: onu e-postayla davet etmek. Kişinin Measure Map Online'ı zaten kullanıp kullanmadığını bilmeniz gerekmez.
- Kullanıcılar sayfasında Davet et düğmesine basın.
- Ad soyad ve E-posta alanlarını girin.
- Davet gönder düğmesine basın.
Sonrası kişiye bağlıdır:
- Henüz hesabı yok: hesabı oluşturulur, zaten kuruluşunuzun bir parçasıdır ve kendi şifresini belirlemesi için bir bağlantı içeren bir e-posta alır. Giriş yapana kadar Beklemede görünür ve baştan itibaren bir kullanıcı lisansı kullanır.
- Mevcut bir hesap: e-postayla ve bildirimlerinde bir katılma isteği alır. Kabul ettiğinde kendi aboneliği iptal edilir, projeleri hesabında kalır ve bir kullanıcı lisansı kullanır. Reddederse size bildirilir.
- Çoklu oturum açma alan adlarınızdan bir adres: hesap oluşturulmaz. Giriş bağlantınızı içeren bir e-posta alır ve hesabı, ilk kez iş hesabıyla giriş yaptığında, kuruluşunuzda kurulur.
Ekranın altındaki bir mesaj bunlardan hangisinin olduğunu onaylar ve e-posta gönderilemediyse bunu söyler. Bir daveti yeniden göndermek için üyenin satır menüsünden seçeneğini seçin.
Mevcut hesabı olan kişiler, kabul edene kadar tabloda yer almaz. Bunlardan yanıt vermemiş olan varsa tablonun üstünde Katılma bekleyenler görünür. Onları, her birine istek gönderilen tarihle listeler ve bir isteği yeniden göndermenizi (, en fazla her 10 dakikada bir) ya da geri çekmenizi () sağlar.
Davet şu durumlarda reddedilir:
- e-postanın alan adı kuruluşunuzun izin verilen alan adları arasında değilse;
- kişi zaten kuruluşunuzdaysa ya da bu sizin kendi e-postanızsa;
- adres, e-postası hiç doğrulanmamış bir hesaba aitse;
- boş kullanıcı lisansı yoksa ve kullanıcı lisansları otomatik eklenmiyorsa (bkz. kullanıcı lisansları).
İsteği hâlâ bekleyen birini davet etmek yeni bir şey göndermez: onu Katılma bekleyenler bölümünden yeniden gönderin.
Kendi üyeleri olan bir kuruluşu yöneten biri, bu üyeler çıkarılana kadar bir katılma isteğini kabul edemez.
Bir üyenin rolünü değiştirin#
- Bir üye: satır menüsünde seçeneğini seçin, yeni rolü belirleyin ve onaylayın.
- Üyenin ayrıntılarında: satıra tıklayın, bir rol seçin ve Kaydet düğmesine basın.
- Birkaç üye: satırlarını işaretleyin, tablonun üstündeki Rolü değiştir düğmesine basın ve rolü seçin.
Üyeye e-postayla ve uygulamada bildirilir. Yeni rol, bu kullanıcı bir sonraki girişinde veya uygulamayı yenilediğinde uygulanır.
Bir üyenin bilgilerini düzenleyin#
Kullanıcıyı düzenle penceresini açmak için bir üyenin satırına tıklayın (ya da satır menüsünde seçeneğini seçin). Pencere üyenin e-postasını, ne zaman katıldığını ve en son ne zaman etkin olduğunu gösterir; adını, şirketini, adresini, posta kodunu, ülkesini, telefon numarasını ve rolünü değiştirmenize olanak verir. Kaydet düğmesine basın.
Hesabına giremeyen veya ayrılan bir üyeye yardım edin#
Satır menüsünde:
- : yan panelde yeni bir şifre yazın (en az 8 karakter) ve onaylayın. Üye, şifresinin değiştirildiğini söyleyen bir e-posta alır ve tüm cihazlarda oturumu kapanır. Kendi hesabıyla katılmış ya da çoklu oturum açmayla giriş yapan biri için bu reddedilir: onlar şifrelerini kendileri yönetir.
- : kaybolmuş bir telefon ya da acil bir ayrılış için tüm cihazlardaki oturumlarını tek seferde kapatır. Kendilerine e-postayla bildirilir.
- : her yerde oturumları kapanır ve siz seçeneğini seçene kadar giriş yapamazlar. Kullanıcı lisanslarını ve projelerini korurlar. İzindeki ya da incelenen biri için kullanın.
Bir üyenin projelerini devredin#
Biri ayrılmadan önce işini bir meslektaşına taşıyın:
- Üyenin satır menüsünde seçeneğini seçin.
- Başlangıç altında üyeyi seçin. Pencere kaç projesi olduğunu gösterir.
- Bitiş altında projeleri kimin alacağını seçin: başka bir üye veya siz.
- Projeleri aktar düğmesine basın.
Birinci kişinin oluşturduğu her proje ve klasör ikinci kişinin olur ve onun Projeler sayfasında görünür. İki kişiye de bununla ilgili bir e-posta gider. Önce bir üyenin projelerini görmek için satır menüsündeki düğmesini kullanın.
Birini kuruluştan çıkarın#
İkisi de satır menüsünde (ya da işaretlediğiniz satırlar için tablonun üstünde) olan iki yol vardır:
- : kişi kuruluştan ayrılır ve hesabını korur. Kullanıcı lisansı serbest kalır ve kendisine bildirilir. Kuruluş için yaptığı iş kuruluşta kalır: bu projeler sahibe, kişinin adını taşıyan ve Yöneticilerin paylaştığı yeni bir klasörde taşınır. Kendi hesabıyla katılmış biri, katılmadan önce yaptığı projeleri ve kendi klasörlerini korur. (Günün kaydedilmediği bir zamanda katılanlar için kalan projeler, bir ekipte olanlar ya da meslektaşlarla paylaşılanlardır.) Hesabında artık Enterprise planı olmaz; bu yüzden çalışmaya devam etmek için kendi planına ihtiyacı vardır.
- : hesap silinir ve kişi artık giriş yapamaz. Tüm projeleri ve klasörleri kuruluşta kalır: sahibe, kişinin adını taşıyan ve Yöneticilerin paylaştığı yeni bir klasörde taşınırlar. Onay bunu söyler ve bunları tek bir kişiye vermek için Projeleri aktar seçeneğini sunar.
Üyeler kendi hesaplarını silemez: Profil sayfaları onlara, burada silecek olan sahibe ya da bir Yöneticiye başvurmalarını söyler.
Hâlâ yardıma mı ihtiyacınız var?
Destek ekibimize yazın ve ne yapmaya çalıştığınızı anlatın. Ekran görüntüleri yardımcı olur.