Measure MapPomoc
Otwórz Measure Map

Udostępnianie folderu

Udostępnij cały folder współpracownikom, aby mogli pracować nad każdym projektem w nim oraz nad projektami dodanymi do niego później.

Udostępnienie folderu udostępnia wszystko, co w nim jest. Dodane osoby stają się członkami folderu, jego podfolderów i każdego projektu w nich, więc mogą to wszystko oglądać i edytować. Projekty dodane do folderu później są im również udostępniane.

Okno Ustawienia udostępniania folderu ze ścieżką folderu i jego członkami

Udostępnianie folderu#

  1. Na stronie Projekty otwórz menu folderu i wybierz  Udostępnij.
  2. W sekcji Członkowie wpisz adres e-mail w Zaproś przez e-mail i naciśnij Enter, spację lub Tab. Dodaj tyle, ile potrzebujesz.
  3. Naciśnij Udostępnij, a potem Gotowe.

Tylko właściciel folderu może go udostępniać; w organizacji także właściciel organizacji, administratorzy i menedżerowie, w folderach członków. Dodane osoby dostają e-mail i powiadomienie, a folder pojawia się na ich stronie Projekty z ikoną . Lista członków pokazuje wszystkich, którym folder jest udostępniony, i oznacza jego Właściciel.

Foldery są udostępniane tylko osobom. W przeciwieństwie do projektu folder nie ma linku ani poziomu dostępu.

Co mogą robić członkowie#

Członkowie folderu są członkami każdego projektu w nim, z takimi samymi prawami, jakbyś udostępniał projekty jeden po drugim: mogą je otwierać, oglądać i edytować oraz widzieć nawzajem swoje zmiany w chwili ich dokonywania. Zobacz udostępnianie projektu.

Same projekty zachowują własny poziom dostępu i link: udostępnienie folderu nie czyni żadnego projektu publicznym.

Udostępniony folder pokazuje się na listach jego członków tylko wtedy, gdy Twój plan działa (w przypadku folderów organizacji, plan organizacji). Gdy się kończy, folder i jego projekty przestają się dla nich otwierać do czasu odnowienia: zobacz gdy kończy się plan właściciela. Gdy członek organizacji odchodzi lub jest usuwany, jego foldery i projekty pozostają przy organizacji: zobacz usuwanie kogoś z organizacji.

Późniejsze dodawanie projektów#

To, co trafia do udostępnionego folderu, jest udostępniane jego członkom:

  • Projekt utworzony w folderze, przez Ciebie lub jednego z jego członków, zaczyna jako udostępniony wszystkim w folderze.
  • Podfolder utworzony w nim ma tych samych członków.
  • Projekt lub folder, który do niego przeniesiesz, jest udostępniany członkom folderu. Przeniesienie go z jednego udostępnionego folderu do drugiego zamienia członków starego folderu na członków nowego.

Usuwanie kogoś z folderu#

W ustawieniach udostępniania folderu naciśnij obok osoby i potwierdź. Zostaje zdjęta z folderu, jego podfolderów i każdego projektu w nich, i dostaje e-mail, chyba że wyłączyła takie e-maile.

Aby dać komuś pojedynczy projekt zamiast całego folderu, udostępnij tylko ten projekt: zobacz udostępnianie projektu.

Nadal potrzebujesz pomocy?

Napisz do naszego zespołu wsparcia i opisz, co chciałeś zrobić. Zrzuty ekranu bardzo pomagają.

Napisz do wsparcia