Prywatne projekty klientów
Pokazuj prywatne projekty swoich klientów w osadzonych mapach, tylko do podglądu, gdy każdy właściciel upoważni Twoje konto. Proś ich e-mailem i sprawdzaj, kto odpowiedział.
Twoje osadzone mapy pokazują każdy projekt udostępniony jako Tylko podgląd lub Publiczny, niezależnie od właściciela. Prywatny (Prywatny) projekt klienta wyświetla się dopiero wtedy, gdy jego właściciel upoważni Twoje konto. Jedno upoważnienie obejmuje wszystkie prywatne projekty tego właściciela, także te, które utworzy później. Wyświetlają się tylko do podglądu, wyłącznie w Twoich osadzeniach, a wszędzie indziej pozostają prywatne.
Dwa sposoby uzyskania upoważnienia#
- Z mapy. Gdy Twoja mapa pokazuje prywatny projekt klienta, wyświetla Ten projekt jest prywatny i proponuje jego właścicielowi Autoryzuj z Twoją nazwą. Potwierdza on na własnym koncie, a od tej chwili mapa pokazuje projekt. Po Twojej stronie nie ma nic do zrobienia. Zobacz co widzi właściciel.
- E-mailem. Poproś o to ze strony Developer (poniżej). Właściciel dostaje e-mail i powiadomienie, a na swoim koncie naciska Zatwierdź lub Odrzuć.
Tylko właściciel może to przyznać. Właściciele widzą Cię pod nazwą organizacji, firmy lub strony, nigdy pod adresem e-mail, wraz ze stronami, na które pozwalają Twoje klucze live. Najpierw ustaw ograniczenia stron swoich kluczy, aby właściciele wiedzieli, gdzie ich projekty będą się wyświetlać. Klucz bez ograniczeń wyświetla „Każda strona, na której używają swojego klucza”.
Poproś o dostęp#
- W panelu naciśnij Deweloper, a potem Prywatne projekty.
- W sekcji Poproś o dostęp wpisz w polu Ich adresy e-mail adresy e-mail ich kont Measure Map Online, oddzielone przecinkami lub nowymi wierszami. Możesz wkleić do 200 naraz.
- Naciśnij Wyślij prośbę.
Odpowiedź wymienia adresy według tego, co się z każdym stało:
- prośba została wysłana;
- konto już Cię upoważniło;
- w tym tygodniu już o to prosiłeś(-aś) to konto: każde konto można poprosić raz na tydzień, niezależnie od jego odpowiedzi;
- żadne zweryfikowane konto nie ma tego adresu;
- to Twoje własne konto;
- to nie jest adres e-mail;
- dzisiejsze 500 próśb zostało wykorzystane: spróbuj jutro;
- nie udało się wysłać: spróbuj ponownie.
Do wysyłania próśb potrzebny jest aktywny plan Enterprise.
Lista kont#
W sekcji Konta każdy właściciel, którego poprosiłeś(-aś) lub który upoważnił Cię z mapy, pojawia się z imieniem i nazwiskiem, adresem e-mail i aktualnym stanem. Nagłówek karty liczy właścicieli, którzy Cię upoważnili.
| Status | Co oznacza | Co możesz zrobić |
|---|---|---|
| Oczekuje | Poprosiłeś(-aś), a jeszcze nie odpowiedział. | Wycofaj prośbę. Nie może jej już zatwierdzić, a poprosić ponownie możesz za tydzień. |
| Autoryzowani | Twoje mapy pokazują jego prywatne projekty. Wiersz podaje, kiedy ostatnio pokazano któryś. | Przestań wyświetlać: Twoje mapy od razu pokazują dla niego Ten projekt jest prywatny. Aby znów je pokazywać, właściciel musi upoważnić Cię ponownie. |
| Odrzucono | Odmówił. | Poproś ponownie tydzień po ostatniej prośbie. |
| Zatrzymano | Zatrzymał to na swoim koncie. | Poproś ponownie albo poczekaj, aż upoważni Cię z mapy. |
Dostajesz powiadomienie, gdy właściciel Cię upoważni, odmówi lub to zatrzyma, oraz e-mail, gdy Cię upoważni lub to zatrzyma.
Co się wyświetla i gdzie#
- Tylko z Twoimi kluczami Produkcyjne. Klucze sandbox nigdy nie pokazują prywatnych projektów.
- Nigdy Twoich własnych prywatnych projektów: udostępnij je jako Tylko podgląd.
- Nigdy projektów w koszu właściciela.
- Tylko dopóki plan właściciela jest aktywny, a dla projektów organizacji plan organizacji.
- Odwiedzający mogą komentować tylko wtedy, gdy projekt pozwala komentować wszystkim.
Gdy projektu nie można pokazać, mapa podaje przyczynę: zobacz gdy mapa pokazuje komunikat.
Nadal potrzebujesz pomocy?
Napisz do naszego zespołu wsparcia i opisz, co chciałeś zrobić. Zrzuty ekranu bardzo pomagają.